Tomatensoep van de BBQ

Dit recept is niet nieuw en al veel gedeeld op Facebook via een link naar Google drive. Het blijft echter een populair recept. Om de vindbaarheid te vergroten en als service naar onze bezoekers publiceren wij nu ook dit recept op onze website. Veel plezier ermee !

Ingrediënten:

3 rode uien

3 kg tomaten

4 tenen knoflook

2 jalapeno pepers

Balsamico azijn

Bosje Tijm

Bosje Oregano

Bosje Basilicum

Peper

Zout

Benodigdheden:

UDS of indirect gestookte BBQ

Dutch Oven of grote braadpan

BBQ of Joystove

Staafmixer

Bereiding: Halveer de tomaten en leg ze met de open zijde naar boven op je BBQ rooster 3kg is ongeveer een heel 57 cm Weber rooster. Leg de gehalveerde jalapeno’s zonder zaad en zaadlijsten ook op het rooster.

Stook je BBQ op 120 graden en voeg wat appel- of kersenhout chunks toe voor de rooksmaak. Laat je tomaten minimaal 45 minuten op de BBQ liggen zodat ze mooi garen.

Als ze bijna gereed zijn zorg dan voor een BBQ of andere hitte bron om de Dutch Oven of Braadpan op te zetten. Bak de gesneden rode uien goed aan in je pan met balsamicoazijn, voorkom dat ze te droog worden. Door verhitting dikt de azijn in en wordt meer siroop. Voeg na 3 minuten de gesneden knoflooktenen toe.

Doe daarna de tomaten van je rooster in de pan met de jalapeno’s en de gesneden kruiden.

Zet de staafmixer in de pan en maak een mooie soep van alle ingrediënten. Maak op smaak met peper en zout.

Natuurlijk kan je verder nog van alles toevoegen maar nu is je soep klaar. Puurdere tomatensoep is er niet.

Eet smakelijk