Brrrrr Alle Koude varkentjes nog an toe ….

Man man man, wat was het koud! Afgelopen zaterdag vond op ons terrein een Judge Class Whole Hog plaats, georganiseerd door Harry Havinga ten behoeve van de IBBQS (oftewel de International BBQ Society). Wij hadden ons terrein en de faciliteiten voor deze dag verhuurd en Harry regelde de verdere gang van zaken. Om 7.30 uur kwam Rico Termijn het terrein opdraaien, binnen enkele minuten gevolgd door Huddie LeeStokes (van Stokes BBQ). Samen met Harry zorgen zij voor het klaarzetten van de smokers en de overige spullen.

We kunnen van start !

 

De Smokers !

Vanaf 10.00 uur ging de cursus van start met alle deelnemers in Piggy’s Home, het voormalige varkenskot. Daar stond al uren een kacheltje te snorren, maar met de bitterkoude oostenwind was het binnen maar nauwelijks warm te houden. Daarom hebben Johanna en ik gedurende de dag een aantal malen met een pan warme chocolademelk en later op de dag een pan warme glühwein onze ronde langs deelnemers en docenten gemaakt.

The Pig

Het was gezellig !

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werden drie varkens bereid, alle drie op een andere manier. De deelnemers werden zorgvuldig klaargestoomd om tijdens IBBQS wedstrijden het eindresultaat te kunnen beoordelen.

Voor ons was het bovenal een heel gezellige dag. En ondanks de kou was de stemming in de groep prima en werd er heel wat informatie uitgewisseld.  Wij vonden het fijn om te laten zien welke mogelijkheden ons terrein en de aanwezige faciliteiten bieden (zoals genoeg parkeergelegenheid, warm stromend water, een ruimte voor kennisoverdracht en een grote barbecueschuur voor de praktijkervaring).

Piggy

werk in uitvoering

Den Noskos en Marcel Nas (2 van de 3 personen achter IBBQS) waren ook aanwezig. Zij konden op die manier meteen ervaren welke vragen en aandachtspunten de deelnemers hebben rondom deze nieuwe opzet van de Whole Hog competitie.

La Caja China

 

Wij verwachten zelf dat zij na deze cursusdag er vertrouwen in hebben straks tijdens de wedstrijden kundige juryleden te kunnen inzetten.

Wil jij niets missen over de activiteiten en evenementen van Dutch Food School? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

maart 18, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *