Beter laat dan nooit toch?

Tja dan beloof je om elke week een blog met update te plaatsen en dan doe je het niet, foei !

 

Sorry, sorry en nog eens sorry maar ik heb wel heel veel aan jullie gedacht, ook al hebben jullie dat helaas niet gemerkt. Het begon ermee dat ik wilde bloggen maar nogal problemen had om een werkend internet en tv aansluiting van Solcon te krijgen op ons nieuwe adres. Deels ligt dit aan de KPN verbinding (ADSL) die hier ligt in het “buitengebied” en deels aan de “trouble shooting skills” van Solcon. Waarom ga je dan bij Solcon en niet naar Fiber, KPN of een ander? Omdat Solcon in dit buitengebied van de Noordoostpolder vanaf augustus glasvezel gaat aanleggen en de verhuurder dit adres daarvoor heeft aangemeld (gelukkig!) en ons dus niet veel anders overblijft om voor de tussentijd ook bij Solcon aan te melden (om de overstap straks zo makkelijk mogelijk te maken). Maar nadat alles het deed en alles het weer begaf hebben we sinds begin deze week eindelijk alles werkend ! HD zenders trekt de verbinding nog niet maar ook zonder HD redden we ons hier voorlopig prima 🙂

Tja en wat is er dan in de afgelopen 2 weken gebeurd? Nou eigenlijk best heel veel ! Nadat de grote natte periode enigszins voorbij was en de wind met behoorlijke kracht over het terrein blies, droogde de kleigrond steeds beter op zodat de kraan van loonbedrijf Peter de Haan uit Kuinre het terrein een week geleden op kon om de nog resterende bulten grond over het terrein uit te vlakken en “glad” te trekken. De hopen stenen en grond op de gierkelder werden gezeefd waarbij de stenen in de puincontainer werden gedumpt en de grond op het terrein werd gebracht om oneffenheden weg te werken. Het landschap om de Dutch Food School werd opeens een stuk beter en de contouren van hoe het moet worden werden zichtbaarder. Niet in de laatste plaats doordat overal waar erfverharding wordt aangelegd een laag werd afgegraven om straks ruimte te bieden voor het zandbed waarop de verharding wordt gelegd.

Al gauw bleek dat een aantal van de gresbuizen die de afvoer van de stallen naar de gierkelder verzorgen verzakt en gebroken waren, dus ook die herstelwerkzaamheden vinden momenteel plaats, de grond ligt nu toch open.

Ondertussen heeft Sjoerd van Lewi Houtbouw de toiletten (1 gewoon toilet voor voornamelijk dames en 1 urinoir voor de heren) gebouwd in de deel van de boerderij zodat de gasten een eigen toiletvoorziening hebben. De (ruime) hokjes staan en de gaten voor de afvoer zijn geboord in de wand en nu is het wachten op de installateur. Ook is in het privégedeelte het keukenblok door hem geplaatst met de door mij zo gewenste grote gootsteen. een grotere was op deze plek niet haalbaar. Nu kijk ik tijdens het afwassen uit over ons terrein naar het weiland met witlof en de daarachter gelegen kassen. Wat een genot !

Leendert van Lewi Houtbouw heeft de tegeltjes van de keuken uitgezocht op onze aanwijzingen en die zijn nu bijna allemaal geplaatst zodat het steeds meer komt tot een huiselijk gevoel. Alhoewel de niet aflatende stroom verhuisdozen die zich in onze woonruimte meent te moeten verzamelen af en toe wat benauwend werkt 🙂 .

Onderhand is Sjoerd begonnen met de vloer van de koeienstal waar de fornuizen komen te staan op 1 niveau te brengen met deels een rooster over de volle lengte zodat schoonmaken een eenvoudig klusje wordt. De Koeienstal en Paardenstal zijn door mijzelf in de afgelopen week met de hogedruikspuit ontdaan van vele spinnen(webben) en gereinigd van andere vervuiling die zich in de afgelopen jaren daar had afgezet. Mijn conclusie na het schoonmaken van de paardenstal was dat het waarschijnlijk sigaren rokende paarden zijn geweest, zoveel lichter werden de muren na de behandeling van de KĂ€rcher.

Gerke de Boer van het gelijknamige schildersbedrijf uit Luttelgeest heeft onderhand de boerderij en “Piggy’s Home” (het toekomstige bier- en koffiehok) van een frisse verflaag voorzien en alle deuren zijn prachtig boerengroen geworden maar ook de kozijnen, boeidelen etc zijn nu stralend wit.

Zelf zijn we momenteel zeer druk met de woning in Noord-Scharwoude leeg te trekken door zeer regelmatig met de bus van Brood & BBQ naar Luttelgeest te rijden. Het vordert gestaag en we hopen eind deze week de woning leeg te hebben en dan rest ons nog een tuin leeg te halen waar we volop terrassen en hokjes hebben gecreëerd de afgelopen jaren. Een aantal zaken verhuist mee maar onder andere een aantal spoorbielzen en een tuinschuurtje zullen of een nieuwe eigenaar moeten vinden of roemloos eindigen op de vuilstort van de gemeente Langedijk. Dus heb je hier interesse in dan moet je je snel melden want 1 augustus moet alles schoon worden opgeleverd !

Vandaag heb ik met zoon Wout de wasmachine van zolder gehaald en dat was een aardige klus. Eerst hebben we “geoefend” met de wasdroger om daarna met de wasmachine hetzelfde maar iets meer uitputtende traject af te leggen met dit loodzware apparaat. Maar boven verwachting vlot verliep dit proces en nu staat hij keurig in Luttelgeest te wachten totdat de aansluitingen gereed zijn, dus wassen lukt ons momenteel even niet. Voordeel is wel dat hij hier gewoon op de begane grond blijft en dus per steekkar kan worden verplaatst.

Komende zaterdag gaan we tussen de bedrijven door nog een workshop geven aan 8 enthousiaste mannen die de geheimen van indirect bbq-en op een Weber willen ontdekken en waarvan de dames later aanschuiven om de door hen zelf gemaakte gerechten op te eten. Het wordt vast weer een erg leuke dag !

We hopen ergens rond begin september (maar alles kan veranderen doordat we gedeeltelijk afhankelijk zijn van het tempo waarin werkzaamheden worden uitgevoerd) de eerste test-workshops te organiseren. Wil je daar deel van uitmaken dan zien we jouw mailtje graag tegemoet en dan nemen we contact met je op zodra er zicht is op een meer definitieve planning.

Voel je je betrokken bij onze plannen en ben je nieuwsgierig naar onze plek en ben je in de buurt? Vanaf 1 augustus zullen we hier dagelijks zijn en ben je altijd welkom om even aan te waaien voor een kop koffie of iets anders gezelligs 😉 .

Je kan ons mailen op : bbq@dutchfoodschool.nl

Ons bezoeken gaat op: Oosterringweg 29, (1853 PS)  Luttelgeest

Je kan mij bellen op: 0615869620

Dank voor het lezen en tot het volgende blog !

juli 18, 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *