Aankondiging: Workshop “De Os is de klos ! “

Een traditie is geboren, want ook dit jaar gaan wij in het laatste weekend van april iets bijzonders doen. En jij kunt daar bij zijn. Meer weten? Lees vooral even verder.

Een jaar na onze opening met een serie workshops onder leiding van onze Amerikaanse vriend Phil Wingo van Porkmafia organiseert Dutch Food School opnieuw een bijzondere workshop van een weekend! Dit keer gaan we in samenwerking met Paul van den Hooven van “Wild Vleesch”, een biologisch gefokte Hereford Os uit de kudde van Arjen Verschure, zoveel mogelijk van “kop tot staart” uitsnijden en bereiden. De slacht van dit prachtige dier vindt vanzelfsprekend elders plaats maar nadien zal de Os hier arriveren en kan je zien hoe je een Os uitsnijdt en je mag het ook zélf doen !

Ons terrein en onze faciliteiten staan vanaf vrijdagmiddag al voor jou ter beschikking, want wij willen zaterdagochtend vroeg kunnen beginnen.

We gaan namelijk op zaterdagochtend als eerste de brisket uitsnijden om daar tegen etenstijd zaterdagavond met elkaar van te kunnen genieten. Ook gaan we worsten maken en nog veel meer lekkernijen met elkaar bereiden op beschikbare BBQ’s of op de braai of in de Dutch Oven. Veel zal in overleg met de groep workshop deelnemers dit weekend gebeuren.

De Os zal ongeveer 350 kg vlees opleveren. Dat betekent logischerwijs dat er na de workshop nog een behoorlijke hoeveelheid vlees overblijft. Deze workshop is ook bedoeld om te laten zien dat bijna elk onderdeel van een beest gebruikt kan worden, dus is het voor ons vanzelfsprekend dat de overgebleven hoeveelheid vlees onder de workshopdeelnemers worden verdeeld om mee naar huis te nemen.
Tip: Zo wordt de workshop eigenlijk gratis voor de deelnemers aangezien de waarde van de 15 a 20 kg die elke deelnemer meekrijgt de kosten van de workshop (ruim) overstijgt.

Wil jij erbij zijn en dit fantastische weekend meemaken ? Schrijf je dan in door op deze link te klikken. Om elke deelnemer ook daadwerkelijk de kans te geven zelf de handen uit de mouwen te steken, is het aantal plekken beperkt. Dus reserveer jouw plek nu !

februari 11, 2018

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *