Workshop: Bord in Beeld

Alhoewel veel van jullie bij Dutch Food School denken aan het bereiden van heerlijk eten op de BBQ of een van de andere bereidingsmogelijkheden die wij hier tot onze beschikking hebben, nu gaan we een stap verder.

Veel enthousiaste bbq-ers en thuis koks zijn heel erg goed in het bereiden van de mooiste en lekkerste gerechten. Maar als het dan aankomt op het serveren van al dat lekkers blijkt dat ook het mooi opmaken van een bord of schaal een vak apart is.

Natuurlijk leer je dit als professioneel kok tijdens je opleiding en nog meer in de praktijk, maar voor de non-professionals is hier geen opleiding of workshop voor.

Reden dat wij als Dutch Food School, getriggerd door de vraag uit de markt, hierop zijn ingesprongen en een topchef hebben gezocht die hier genoeg van weet en ook het enthousiasme en de vaardigheid heeft om dit over te brengen op een groep.

Na enkele weken denken en de juiste chef zoeken hebben wij nu een nieuwe workshop gelanceerd die in deze behoefte gaat voorzien: “Bord in Beeld” . De docent die deze workshop gaat geven is topchef Leonard Elenbaas, bekend van zijn restaurant Pure Passie. Ook als schrijver van BBQ boeken samen met Jeroen Hazebroek zullen velen hem kennen en tevens staat hij tegenwoordig als chef in de “Meatcave” in Rotterdam.

De workshop wordt gehouden voor 8 deelnemers die een dag te gast zijn op ons ruime terrein in Luttelgeest.

In samenspraak met Leonard worden van tevoren menu’s bedacht die de deelnemers gaan bereiden op de BBQ, Braai, Dutch Oven, fornuis of wat wij ook voor handen hebben. Daarna zullen zij met Leonard vele verschillende borden opmaken zodat er na de workshop veel meer kennis én vaardigheid is in dit ambacht.

Het belooft een interessante en uitdagende workshop te worden. Het maximum van 8 deelnemers is om te garanderen dat er voor iedereen ruim voldoende persoonlijke aandacht is en wij gaan zoals altijd voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

Wil jij hier ook bij zijn ? De workshop wordt gehouden op donderdag 12 juli aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur en de kosten zijn 179 euro per persoon.

Stuur een mail naar bbq@dutchfoodschool.nl en meld je aan.

juni 2, 2018

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *